Fysiotherapie

U kunt bij een fysiotherapeut terecht voor alle klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat. Denk aan pijnklachten die veroorzaakt zijn door overbelasting of een verkeerde houding, bijvoorbeeld door het werk, uw hobby’s, uw leeftijd of door het sporten.

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van houding en beweging en kan u helpen bij het verhelpen, verminderen of het voorkomen van klachten.

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut in de overtreffende trap; nog meer gespecialiseerd in het bewegingsapparaat, nog meer anatomisch onderlegd en nog meer oog voor het totaalplaatje. Veel klachten waarbij de oorzaak in de wervelkolom zit, uiten zich in de rest van het lichaam. Daar richt de manueel therapeut zich op.

Kinderfysiotherapie

Bij Praktijk Planetenbaan staat het belang van uw kind centraal. We zijn kindvriendelijk en de praktijk is goed bereikbaar.

Wanneer uw kind motorische problemen heeft of de motorische ontwikkeling langzamer of anders verloopt dan normaal, kan dit een reden zijn om een kinderfysiotherapeut te consulteren.

Oedeemtherapie

Oedeem is vochtophoping in een deel van het lichaam. De patiënt ervaart een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, pijn of tintelingen en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Dry Needling

De dry needling techniek kan indien gewenst deel uitmaken van uw behandeltraject. Bij dry needling prikt de fysiotherapeut met een speciale techniek in een spier. De spier reageert daarop door onmiddellijke en langdurige ontspanning. Dry needling is iets anders dan acupunctuur: bij acupunctuur blijven de naalden wat langer in het lichaam zitten.

Scoliose / Schroth therapie

Bij Praktijk Planetenbaan kunt u ook terecht voor de behandeling van een scoliose, met de Schroth oefentherapie.

Wat is een scoliose?

Een scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom.

Sportrevalidatie

Fysiotherapeut/manueel therapeut Jos Delen over sportrevalidatie: “Als sportliefhebber - actief als tennisser, wielrenner en hardloper en passief als ex-voetballer en supporter/coach van sportieve zoons (volleybal, voetbal en schaatsen) - weet ik dat sporten, op elk niveau, heel belangrijk kan zijn.”

Medical taping

Verschillende fysiotherapeutische behandelingen kunnen langer effect hebben door gebruik van Medical Taping. Daarbij plakken we tape op de huid, over de spieren heen, waardoor het voelt alsof de spier makkelijker kan aanspannen.

Looptraining bij etalagebenen

We spreken van etalagebenen wanneer u pijn in uw benen heeft tijdens het lopen. De pijn neemt af als u stilstaat. Etalagebenen worden veroorzaakt door vaatvernauwing in de slagaderen van uw benen.

Cesar oefentherapie

Cesar oefentherapie is een houdings- bewegingstherapie. De patiënt krijgt oefeningen ter verbetering van de houding, die worden toegepast in het dagelijks leven: hoe kun je op een verantwoorde en goede manier bewegen, staan, zitten en je werk doen?

Route naar fysiotherapie Praktijk Planetenbaan Bilthoven